Förlag

Hjärnstorm är utöver en tidskrift också ett förlag som gett ut ett flertal konstböcker, till exempel ”Kontakt sökes” av Christer Temptander och ”Efter modell” av Bengt Jahnsson-Wennberg.
TILL MITT FÖRENADE KUNGARIKE
pris: 125 kr

Boken är en fristående uppföljare Till min hamster (om jag haft en). I båda böckerna möter underskruvad prosa eftertänk­samma teckningar som tolkar och lägger till. De stora existentiella frågorna avhandlas här med föredömlig korthet. Recenserad i tidningen Kulturen, 2009-07-15.
VERKLIGHETEN MELLAN SKALLARNA
pris: 125 kr

Ett samarbete mellan Ola Wickander (text) och Eva Maria Ern (bild). En dikt‑ och teckningssamling där bild och text växt fram växelvis med utgångs­punkt från en samling textrader med ett perspektiv på att vara människa när existensen och kommunikationen är utsatt.
TILL MIN HAMSTER (OM JAG HAFT EN)
pris: 95 kr

Text: Anna Qvist, Bild: Bengt Jahnsson-Wennberg. Boken innehåller prosalyriska dikter åtföljda av tolkade teckningar.
KONTAKT SÖKES!
pris: 125 kr

”Kontakt sökes!” är femtio bilder av Christer Themptander ­ femtio rop efter någon att älska ­ eller hata. De är humoristiska, halsbrytande och ibland smått tragiska.
Boken är utgiven i samarbete med Riksutställningar.

 

ARBETEN På PAPPER
pris: 95 kr

Hjärnstorms förlag gav ut boken ”Arbeten på papper” av konstnären Per Gustavsson i samband med hans utställning på Skånes Konstförening i november 2002. Efter utbildningen vid Konstskolan Forum/Malmö Konst­högskola 1991-1996 har han bland annat haft IASPIS ateljé­stipendium i Stockholm 1996 och ställt ut hos Magnus Karlsson Stockholm 1998 och 2000. Per Gustavsson är född 1970 i Arvika.
Beställ böckerna via e-post eller från Hjärnstorms förlag, Box 342 37, 100 26 Stockholm. Porto tillkommer.